Despre blog

Update 1 Nov 2013. Programat in Romania devine Inovat in Romania, un blog ce urmareste inovatia in industria software din Romania, ocazie cu care se si muta pe domeniu propriu.

Programat in Romania este blogul industriei software din Romania. Abordeaza subiecte de genul companii, procese, evolutie, tehnologii, limbaje, tendinte, joburi. Prezinta subiectele intr-un limbaj livresco- ingineresc, presarate pe alocuri cu termeni din argoul tehnic.

Programat in Romania este comunitatea dezvoltatorilor de software din Romania. Un loc de dezbateri a subiectelor din domeniu.

—————————-

Vrei sa discuti cu oameni care lucreaza in industria software despre companii, procese, evolutie, tehnologii, tendinte ale industriei? S-ar putea sa-ti placa aici.

Vrei sa afli despre gadgeturi, laptopuri, programe gratuite, aplicatii de internet, mobile devices, retele sociale? Ai gresit adresa.

—————————
Eu ma numesc Ovidiu si lucrez in IT&C de 12 15 ani, mai intai la Cluj, unde am facut si facultatea, iar din 2004 la Bucuresti. Cu experienta preponderent in tehnologii java, interesat de arhitectura si metodologii de dezvoltare, am activat in industriile de software si de telecomunicatii.

Cred ca dezvoltarea si globalizarea industriei din ultimii 7-8 ani a avut multe parti bune, dar a avut si o influenta negativa in ceea ce priveste tipul de munca efectuata: piata de software din Romania a devenit preponderent axata pe servicii de suport si outsourcing, in detrimentul designului si dezvoltarii de solutii custom sau a dezvoltarii de produse.

Acestea sunt cateva dintre marile teme ce se doresc abordate si dezbatute aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogul industriei software din Romania