Idei premiate la innovation labs 2014

O platformă socială prin care utilizatorii pot trimite colete dintr-o ţară în alta printr-o persoană care deja călătoreşte pe ruta respectivă, o aplicaţie care ajută utilizatorii să găsească locuinţe de vânzare sau de închiriat cu ajutorul Google Maps şi un sistem de profilare a utilizatorilor de jocuri video de pe reţele sociale sunt doar câteva dintre ideile de afaceri dezvoltate de aproximativ 50 de studenţi şi absolvenţi pasionaţi de IT care au câştigat hackatonul organizat în weekend în cadrul programului Inno­vation Labs la Universitatea Politehnica din Bucureşti.top_aplicatii_inovation_labs_2014

Tinerii, împărţiţi în 16 echipe, care au primit undă verde din partea juriului, au lucrat non-stop timp de două zile pentru a dezvolta o aplicaţie cu potenţial de business, iar în următoarele trei luni vor primi sfaturi, vor fi consiliaţi şi mentoraţi de 70 de antreprenori, profesori şi oameni de afaceri.

La finalul programului, în luna mai, cele 16 echipe îşi vor prezenta planul final de afaceri în faţa unui juriu care le va evalua şi valida start-up-urile.

Printre mentorii incluşi în acest program se numără Răzvan Rughiniş, profesor la Facultatea de automatică şi calculatoare din cadrul Politehnica din Bucureşti şi unul dintre iniţiatorii programului Innovation Labs, Marius Ghenea (antreprenor, profesor în cadrul programului EMBA MSM Raţiu), Radu Georgescu (fondator al Gecad), Vladimir Oane (chief product officer la UberVU), Julien Ducarroz (Chief commercial officer al Orange) sau Monica Ene Pietroşanu (R&D country manager, Intel).

La startul maratonului de programare coordonat de TechLounge şi Tech-Soup (două asociaţii care încurajează antreprenoriatul în IT&C) au fost prezenţi mai mult de 150 de tineri. La finalul acestei săptămâni, în cadrul programului Innovation Labs, va fi organizat un hackaton şi la Cluj.

Sursa: http://www.zf.ro/business-hi-tech/cu-ce-idei-de-business-au-castigat-50-de-tineri-maratonul-de-programare-innovation-labs-12188964

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.