Google cauta secretul nemuririi

In ciuda celebrului dicton latin “memento mori” (sau poate tocmai datorita lui), Google cauta secretul nemuririi, si nu prin intermediul motorulului de cautare. Nu-l cauta in traditiile spirituale ale lumii, ci in tehnologie – in biotehnologie mai exact. N-ar fi rau sa investeasca putin si in criogenie, ca ma indoiesc de faptul ca stiinta va putea rezolva problema asta prea repede . Asta daca dl. Larry Page nu se multumeste cu o viata de cyborg, caz in care ar deveni cel mult nemurici, nu nemuritori.

secretul nemuririi

Google a înfiinţat o companie de cercetare în sănătate cu activităţi focusate pe îmbătrânire şi problemele cauzate de proces, condusă de Arthur Levinson, preşedintele companiei americane de biotehnologie Genetech, controlată de grupul elveţian Roche Holding, transmite Bloomberg. Levinson a fost membru în consiliul de administraţie al Google în perioada 2005-2009 şi este în prezent preşedintele Apple, membru în boardurile mai multor companii farmaceutice şi de biotehnologie şi în Consiliul Director al Broad Institute, centru de biomedicină şi genetică afiliat universităţilor MIT şi Harvard.

Noua companie, denumită Calico, este un proiect al directorului general al Google Larry Page, care se numără printre investitorii fondatori. Google se extinde astfel în domeniul sănătăţii, Page notând într-o postare pe blogul companiei că noua afacere este foarte diferită faţă de activitatea actuală. Page a anunţat în acest an că a fost diagnosticat cu paralizie la coarda vocală stângă, care poate cauza voce răguşită şi probleme de respiraţie.

“Bolile şi îmbătrânirea ne afectează tuturor familiile. Cu o gândire pe termen lung în ceea ce priveşte sănătatea şi biotehnologia, cred că putem îmbunătăţi milioane de vieţi”, a afirmat cofondatorul Google în postarea de pe blogul companiei. Google investeşte tot mai mult în sectoare străine de activitatea de bază, de IT, publicitate online şi servicii pe internet. Fondul cu capital de risc al grupului, Google Ventures, a investit deja în mai multe companii din domeniul sănătăţii. Printr-o divizie de cercetare, compania este implicată şi în dezvoltarea de ochelari computerizaţi şi sisteme de navigaţie autonomă pentru automobile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.