Self outsourcing

Seria “Programatorii altfel” continua: “Platit cu sute de mii de dolari, un IT-ist era considerat cel mai valoros angajat al firmei, desi nu facea nimic”.

outsourcing-desk

 

Cel mai bun programator al unei companii americane de profil a reusit sa fie platit, chiar foarte bine, pentru munca pe care nu o presta, noteaza site-ul The Register. Acesta si-a externalizat serviciile unor specialisti din China, in timp ce el petrecea orele de lucru navigand pe site-uri de socializare.

IT-istul din Statele Unite a angajat o companie de consultanta software din Shenyang, China, care sa-i duca la bun sfarsit toate sarcinile de birou, scrie The Register.
Americanul platea companiei asiatice o cincime din salariul sau, unul cu sase cifre. In timpul serviciului, programatorul obisnuia sa petreaca pe site-uri de socializare, acest lucru avand loc zilnic, de la ora 09:00, atunci cand ajungea la birou, si pana la ora 17:00, cand se termina programul de lucru.
Externalizarea muncii i-a adus beneficii americanului pana in momentul in care acesta a fost dat de goli in fata sefilor. Era considerat drept cel mai bun din compania in care lucra, fiind expert in limbajele de programare C, C++, Perl, Java, Ruby, PHP, si Python. IT-istul a reusit astfel sa castige sute de mii de dolari nefacand altceva decat sa navigheze pe internet.

0 thoughts on “Self outsourcing”

  1. Ceea ce a facut acet programator este absolut corect si natural. Oare o firma nu face profit de milioane de dolari nefacand altceva decat sa angajeze programatori care muncesc pentru companie ? De ce angajatii nu ar face la fel ?
    Cu multitudinea de companii care refuza sa apeleze la consultanti, firme mai mici sau ITisti pe care sa-i plateasca cu procente din proiect, nu ma mira ceea ce a facut angajatul mentionat.

  2. Nu este deloc corect, nici macar legal ce a facut programatorul respectiv!

    Externalizand munca, a externalizat si informatii confidentiale despre produsul software respectiv.

    Cu alte cuvine, in functie de clauzele prevazute in contractul lui de munca, angajatorul il poate da in judecata oricand. Mai bine zis fostul angajator, pentru ca mai mult ca sigur individul a fost concediat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.