Programatorii altfel. Vaci, vacante, limuzine

Metode inedite de a atrage IT-işti

Războaiale pentru talente care se duc în industria IT sunt cunocute în toată lumea. Chiar dacă de cele mai multe ori pachetul salariul este criteriul principal în alegerea unui job de către cei mai buni IT-işti, companiile din industrie încearcă să îi atragă şi prin alte metode, uneori neobişnuite.

beneficii inedite programatori

1. În 2011, compania americană Amicus, care ajută organizaţiile non-profit să strângă fomduri, căuta programatori. Pachetul de beneficii oferit cuprindea 2.000 de dolari, un an de provizii de cafea Counter Culter, un abonament pe un an la sala de sport, un iPad 2, o cască Iron Man 2 Deluxe, provizii nelimitate din berea preferată, o bicicletă şi o vacă. Vaca ar fi trebuit donată în numele programatorului unei organizaţii care asigură hrana ţărilor sărace.
2. Airbnb, o platformă prin care oamenii îşi închiriază camerele nefolosite, îşi atrage angajaţii prin vacanţe plătite. Ei plătesc cel puţin unul dintre concediile anuale ale acestora cu o sumă de 2.000 de dolari.
3. Site-ul de filesharing Dorobox oferă angajaţilor ceva unic: capacitatea de a stocare în cloud în funcţie de cât mănâncă. Această opţiune vine în codniţiile în care angajaţii lor primesc şi trei mese zilnice gratuit, un studio muzical echipat cu tobe şi jocuri,  tunsori gratuite, mâncare gourmet, doctori şi toalete hi-tech. Unul dintre beneficii este cu totul ieşit din comun: în cazul în care angajatul moare, partenerul lui de viaţă primeşte 50% din salariu în fiecare an pentru următorul deceniu.
4. Munchery, o companie americană cu sediul în San Francisco care se ocupă cu livrările de mâncare căuta un specialist IT pentru dezvoltarea de aplicaţii iOS. Avantajul pe care compania a ales să îl ofere este previzibil: mâncare gourmet în cantităţi nelimitate.
5. Startup-ul în domeniul transporturilo Uber oferă angajaţilor transport nelimitat…cu limuzina.

Sursa: Business Insider via http://www.businessmagazin.ro/actualitate/metode-inedite-de-a-atrage-it-isti-11054802

0 thoughts on “Programatorii altfel. Vaci, vacante, limuzine”

 1. de la un anumit nivel nu mai contează motivația financiara iar companiile trebuie sa atragă angajații cu alte beneficii, sunt perfect deacord cu acest lucru. Exemplele tale mi se par destul de extravagante, companii care le zic angajaților: “nu vei mai găsi o alta companie care sa îți ofere ce îți oferim noi…o vaca!”
  Un alt articol asemănător care mi s-a părut destul de interesant:
  http://greatist.com/happiness/healthy-companies-google

 2. Astea sunt asa, beneficii care iau ochii necunoscatorilor.

  Cele mai mari venituri le au specialistii IT care lucreaza in domeniul bancar (aplicatiile folosite in trading etc). Lucreaza pe Wall Street, City (Londra) sau Canary Wharf si au salariul de baza uneori chair mai mare decat bankerii normali, doar ca nu au bonusurile asa umflate.

  Bancile respective au facilitati (pentru toti angajatii), la care nici nu viseaza cei care n-au avut de’a face cu mediul respectiv.

  Pe de alta parte, oamenii aia sunt creme de la creme.

 3. Adica un specialist IT dintr-o astfel de banca, nu are nevoie de limuzina oferta de firma. Are un salariu atat de umflat incat isi inchiriaza una singur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.