Hackathon

Ce este si cati km are un hackathon? Este un fel de maraton pentru programatori/hackeri si distanta se masoara in … ore (24) de programare, dupa cum am aflat dintr-un articol din Capital.
E frumos sa aflas si de astfel de initiative printre evenimentele corporatiste care domina piata media a evenimentelor IT. Evenimentul Raspberry Hack la care face referire articolul este primul maraton de programare pentru microcomputer din România.

Aceştia vor participa în weekend la un hackathon de 24 de ore, la finalul căruia pot câştiga premii în bani, în valoare totală de 3.500 euro. Dincolo de  provocarea pe care o presupune competiţa, evenimentul este un prilej de dezvoltare a comunităţii şi încurajare a schimbului de idei, a spiritului antreprenorial şi a creativităţii programatorilor.

În cadrul competiţiei vor fi dezvoltate proiecte de hardware sau de software prin intermediul dispozitivului Raspberry Pi, cel mai mic computer din lume capabil să ruleze un sistem de operare. Temele proiectelor vor fi la alegere, singura condiţie fiind ca acestea să fie dezvoltate în cadrul hackathon-ului.

La finalul competiţiei, juriul va desemna câştigătorii pentru două categorii de concurs: Best Hardware Project şi Best Software Project. Astfel, fiecare dintre cei doi câştigători va fi recompensat cu 1.500 euro. De asemenea, va fi acordat şi un premiu de popularitate, în valoare de 500 euro.

Participarea la eveniment este gratuită, iar persoanele interesate se pot înscrie individual sau în echipe de câte maximum patru membri pe site-ul www.hackathon.ro, până pe 19.04.2013 ora 18:00. Raspberry Hack va debuta sâmbătă, 20 aprilie începând cu ora 10:30 şi se va desfăşura la Crystal Palace Ballrooms, în Bucureşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.