Stiri bine randomizate. Saptamana 10-16 iunie

Bye-bye Google. Acesta este mesajul pe care-l da Apple prin lansarea iOS 6 in toamna, cand o mare parte din funcţiile şi aplicaţiile care vor fi disponibile  nu vor mi folosi produse Google (unul dintre ele fiind Google Maps). Articolul aici.

Haseristul sef de la Microsoft Romania ne anunta cat de greu e sa recrutezi in IT, ca e competitie, ca sunt putini absolventi. Cum e competitie intre candidati, de ce n-ar fi si intre angajatori? Sa se ajunga sa-ti zica pe loc daca te iau de la primul interviu. Sa le zici: “Hotarati-va odata, ca la peste o ora am interviu cu urmatorii si s-ar putea sa fie prea tarziu pentru voi”.

Radu Georgescu, fondator Gecad, ne anunta printre altele ca este pe cale de a se crea o noua bula tehnologica in Silicon Valley, asemanatoare cu cea a dot com-urilor, dar generata in acest caz de banii castigati din listarea Facebook. Intreg articolul aici.

Sa nu ramana mai prejos in moda achizitiilor, Microsoft (global de data asta) s-a hotarat sa achizitioneze Yammer – retea de socializare destinată companiilor, la un preţ care ar putea trece de un miliard de dolari, cum aflam dintr-un alt articol din ZF.

Un articol despre intentiile de crestere ale companiei Endava, prezenta si in Romania, care vrea sa atace piata europeana non UK.

Cea de-a patra ediție a How to Web, cea mai importantă conferință de tehnologie și afaceri web din Europa de Sud-Est ( 800 de participanți și zeci de prezentatori internaționali din peste 15 țări), va avea loc în acest an la București pe 7 și 8 noiembrie. Temele ce vor fi abordate în cadrul conferinței din 2012 includ inovația prin tehnologie, dezvoltarea de afaceri și produse din domenii precum aplicațiile pentru dispozitive mobile, software-as-a-service și jocuri pe calculator, dezvoltarea afacerilor web pe piețe globale versus piețe locale, particularitățile dezvoltării afacerilor web în Europa de Est și finanțarea acestora. Mai multe aici.  Parerea mea e ca e mai mult business (marketing) decat tehnologie la evenimente de genul asta.

Controversata lege Big Brother despre obligativitatea stocarii de catre furnizori a tuturor datelor de trafic pentru 6 aluni a fost promulgata de presedinte, urmand a deveni aplicabila (sub amenintarea amenzilor de la CE). Aveti grija de-acum ce faceti pe internet. Mai multe aici.

0 thoughts on “Stiri bine randomizate. Saptamana 10-16 iunie”

  1. Eu astept clipa in care angajatorii vor mentiona si bugetul pozitiei in momentul unei oferte, macar un interval destul de larg. Sa nu te duci la n interviuri si sa afli ca ti se ofera cu 30% mai putin decat salariul actual.

    1. Da, ai dreptate. In lumea anglosaxona salarul e publicat (ca interval) inca de la deschiderea pozitiei, cerintele pozitiei de asemena. La noi, parca e un lucru rusinos (sau tabu) si sa aduci vorba despre bani, da dovada de lipsa de etica profesionala, de materism, te poate descalifica.

      Pe unele bloguri corporate de discuta chiar despre a te angaja fara sa-ti stii salarul, ca o dovada de admiratie neconditionata de fata de companie (http://myadobe.ro/2011/10/19/te-ai-angaja-fara-sa-stii-salariul/). Pentru ca in Romania se poate.

  2. Baietii de la adobe pun problema gresit. Ei cred ca angajatul e interesat numai de salariu. Un senior (in adevaratul sens al cuvantului) va vrea sa stie ce responsabilitati are, cu ce fel de tehnologii lucreaza, care e stilul de lucru, cum vine munca de la client, proportia si tipul de suport etc. Salariul ii va spune daca merita sa accepte toate aspectele negative ale noii munci sau daca renteaza sa accepti noile responsabilitati. Ori, sa il afli dupa 4-5 interviuri e timp pierdut.
    Personal consider ca la interviu si in perioada de proba trebuie sa arati de ce meriti un anumit salariu, fie el la limita inferioara sau superioara a bugetului acelei pozitii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.