Stiri bine randomizate. De weekend prelungit

Aflam ca azi Romania trece la ora de vara protocolul IPv6. Definitiv. Un fel de articol de popularizare a stiintei, util celor ce vor sa-si improspateze memoria cu un rezumat al beneficiilor tehnice si de business a acestei versiuni a protocolului IP.

Money.ro afla de la BusinessInsider care sunt salariile la Google pentru 10 tipuri de joburi. Cel mai mare 140k $ (- taxe) este pentru senior software engineer, devansand orice alta pozitie din lista: account manager, product manager, research engineer, … Sincer sunt placut surprins de asta. Probabil ca semnificatia joburilor e putin diferita decat o cunoastem noi. Fiindca traducerea de pe Money poate fi defectuosa, va dau link-ul original.

A avut loc evenimentul Venture Connect dedicat finantarii proiectelor inovative ale startup-urilor, despre care am mai mentionat si anterior. Dupa echipamente hardware facute pe vapor, aflam ca a venit vremea sa se faca si software pe vapor, undeva in apropiere de Sillicon Valley, pentru softisti care nu pot primi vize de State. Sa nu ajungem la vorba “unde s-a rasturnat vaporul cu softisti”. Asteptam si data room-uri pe vapor.

Daca tot vorbeam de Sillicon Valley, cica vom avea si noi unul in Romania, la Cluj, cel putin asa viseaza noul ministru delegat pentru mediul de afaceri. Fiind in faza de gand (nici macar idee) ii putem zice deocamdata Sillicon Valeu.

Compania rusa Docsvision a ales România ca prim punct de interes în strategia de dezvoltare pentru Sud Estul Europei pentru a oferi 4EasyCM, soluție de document management în cloud. Dupa tancuri rusii ne ocupa si cu laptopul.

Mihai Tudor (fost director general, director regional IBM, …) pleaca de la IBM dupa 18 ani. Cateva ganduri despre piata IT din Romania mai mult din perspectiva business. Omul n-a divulgat motivele. S-o fi certat cu seful…

Google a reclamat Microsoft şi Nokia la CE pentru practici anticoncurenţiale: pentru utilizarea incorectă a drepturilor de proprietate intelectuală şi brevetelor pe care le deţin împotriva rivalilor din industria smartphone. Dupa modelul Oracle, Google apeleaza la mama comisie, respectiv matusa justitie.

0 thoughts on “Stiri bine randomizate. De weekend prelungit”

  1. Locul 1 la Venture connect l-a luat joculetul asta: bugtopia.net <- browser based MMORPG (daca va puteti imagina asa ceva 🙂 )

    Si mai era de precizat ca Google cumpara Meebo pentru 100 de milioane 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.